Слобода сломила отпор Бијељинаца у другом полувремену


Тек у седмом првенственом колу фудбалери Радника доживијели су први пораз. Екипа Слободе на Тушњу била је боља и славила са 2:0.
 
Дуел Слободе и Радника поново је донио добар и квалитетан фудбал, као и много пута до сада. Под вођством новог тренера Налића, Слобода игра као препорођена, ушла је у серију добрих резултата а тријумф против Радника само је потврдио њихов напредак у игри.
На самом почетку запријетио је Едис Смајић, након убацивања Иветића, но голман Радника, Младен Лучић одлично интервенише. Могао је Огњен Ђелмић довести Радник у предност, но и овога пута голмани су били успјешнији. До краја првог полувремена видјели смо још неколико прилика, а своју прилику није искористио Барабан у редовима Слободе а Ђелмић је још једном непрецизан за госте.
Оно што није успио у првом полувремену Иван Барабан је урадио у 63. минуту. Мајсторки гол за вођство домаће екипе и подстицај за још већу агресивност играча Слободе. Коначан резултат меча поставио је својим првим голом у дресу Тузлака, Сеад Зукић, који је искористио одлично проигравање резервисте Пирића.
До краја је било још неколико покушаја али није било промјене резултата.
- Честитам Слободи на побједи, ми смо имали своје прилике, нисмо их искористили, а казна је стигла у другом дијелу. Нисмо успјели да се вратимо резултатски у меч и Слобода је заслужено побједила. Нама остаје да аналаизирамо и покушамо отклонити грешке које смо правили у овом сусрету и спремено дочекамо сљедећег противника, рекао је Младен Жижовић, тренер Радника, након сусрета у Тузли.
У наредном колу Радник је домаћин екипи Гошка и биће то прилика Бијељинцима да освоје нова три бода и задрже мјесто у врху првенствене табеле Премијер лиге БиХ.