Звијезда убједљиво поражена од Сарајева


Фудбалери Сарајева оправдали су улогу фаворита коју су имали и прије овог меча. Екипа са Кошева у потпуности је надиграла домаћина, побједила са 4:0 и сасвим заслужено однијели из Угљевика три бода.
Од самог старта се видјело да је Сарајево много квалитетнији састав, много боље физички припремљен, са доста квалитетнијих појединаца и њихов тријумф у овом мечу нити једног меомента није долазио у питање.
Домаћи састав није озбиљније запријетио екипи са Кошева, но, много више тренера Милана Ђуричића треба да забрине вољни моменат њихових фудбалера.
Недостајала је жеља за побједом, борбеност а највише су подбацили они најискуснији, од којих се највише очекује. Очигледно да је Премијер лига БиХ, у овом тренутку, бар за овај играчки кадар, прејак систем такмичења и ако желе нешто више направити у својој дебитантској сезони неопходна је драстична реконструкција играчког кадра, јер велики број њих, који тренутно наступају за Звијезду 09 не заслужују да носе дрес овог клуба.
Сам сусрет био је донекле неизвјестан и равноправан само у првих двадесет минута. Након тога разиграли су се гостујући нападачи и до краја полувремена постигли три гола и практично већ тада ријешили питање побједника. Гости су у предност дошли поготком Бењамина Татара који је одлично шутирао са око 18 метара и погодио „ракље“ гола Дарка Дејановића. Десет минута касније гости удуплавају своју предност. Овога пута стријелац је био Мерсудин Ахметовић, који користи добар убачај Анела Хебибовића са десне стране и главом по други пут матира Дејановића. У судијској надокнади времена Амар Рахмановић, након асистенције Хебибовића, јаким и прецизним ударцем погађа доњи лијеви угао гола чувара мреже Звијезде.
У наставку иста слика на терену. Сарајево конкретније, боље и агилније а Звијезда анемична и немоћна против много бољег и квалитетнијег ривала. Малу дозу озбиљности и нешто веће агресије у редове домаћих унио је улазак Стефана Трипковића, но и он није имао довољну сарадњу са својим саиграчима. Коначан резултат сусрета поставио је Рахмановић својим другим поготком. Овога пута асистент је био Јуаким Адукор. Могао је резервиста Харис Ханџић и пети пут савладати Дејановића, но недопустиво се поигравао пред голом Звијезде.
Једни покушај Звијезда је имала у финишу сусрета када је добро шутирао Трипковић а Владан Ковачевић, млади чувар мреже гостију добро инетервенисао.
На крају гости су заслужено тријумфовали, освојили нова три бода, остали у горњем дијелу табеле, а Звијезди већ у сриједу слиједи још једно гостовање и сусрет против актуланог шампиона БиХ Зрињског.