СДС: Улагати равномјерно у све регије Српске


Равномјеран развој Републике Српске биће један од главних програмских циљева Српске демократске странке након побједе на изборима 7. октобра, поручено је на синоћ одржаним трибинама у Велином Селу и Броцу, гдје су се представили кандидати за посланике у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.
- Тренутно се улаже само у Бањалуку и околину, а Семберија се заобилази, као и Романија и Херцеговина. Сви грађани Српске морају имати једнака права и потребно им је обезбједити квалитетне услове за живот - поручио је носилац листе кандидата СДС за НС РС Томица Стојановић.
Кандидат за посланика у НС РС Драган Ђурђевић навео је да је тренутна власт у Српској бијељинску Шећерану продала нарко-дилерима, земљиште Рудника и Термоелектране Угљевик дала под концесију Рашиду Сердарoву, што је пропала инвестиција, као и да су уништили компаније „Бобар“ и„Слобомир“.
- Упропастили су предузећа која су некада била бијељински гиганти, која су успјешно радила и запошљавала велики број радника. Тренутна власт бахато троши и када остану без средстава задужују Српску - упозорио је Ђурђевић, додајући да је неопходна промјена власти да би Српској свануло и почело да се ради поштено и одговорно.
На трибинама су се представили и кандидати за посланике у НС РС Дарко Митрић, Драго Стајић, Слађана Јовановић и Бранка Савчић, као и кандидати за Парламентарну скупштину БиХ Ивана Петричевић и Ненад Лалић.
Мјештане Броца поздравио је и градоначелник Бијељине и потпредсједник СДС РС Мићо Мићић који је поручио да ће након побједе Вукоте Говедарице за предсједника и Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ, у читавој Српској бити боље свим грађанима, без обзира на мјесто гдје живе.