СДС поштује договоре са грађанима и испуњава обећања


Српска демократска странка је одржала трибине у Пучилама и Доњем Драгаљевцу у којима су кандидати и функционери странке оцијенили да ова странка испуњава обећања.
- У протекле четири године у Пучилама је асфалтирано 2.500 метара пута, урађено је више проширења водоводне мреже, постављено четрдесет стубова јавне расвјете и изграђене трибине на терену Фудбалског клуба „Горица“ и изграђена нова сала Дома културе. За разлику од других политичких субјеката који су у Пучилама причали да су урадили оно што нису, СДС је испунио сва обећања дата мјештанима 2014. године и тако показао како се с образом долази у Пучиле - поручио је предсједник мјесног одбора СДС и мјесне заједнице Пучиле Ђуро Станојловић, који је додао да је подручна Основна школа „Јован Дучић“ у Пучилама реновирана захваљујући иницијативи мјештана, родитеља ученика и наставника, те да је много веће било њихово улагање од улагања СНСД-а, којим се они хвале да су реновирали школу.
На трибинама су се представили кандидати за посланике за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ који су истакли да су одлучни у намјери да побољшају стандард грађана и врате Српску народу.
- Спровешћемо реформу пензионог система и вратити достојанство пензионерима који су то заслужили, тако што ћемо пензиони фонд преобличити у инвестициони фонд који ће равномјерно и редовно исплаћивати пензије својим корисницима. Просјечна пензија у Српској мора да буде бар у износу половине просјечне плате, односно око 500 конвертибилних марака, а не да их неко услољава једнократним помоћима до 100 КМ - сматра кандидат СДС за посланика у НС РС Слађана Јовановић.
Кандидат СДС за НС РС Дарко Митрић је упозорио да грађани не смију да насједају на причу Милорада Додика и његових сљедбеника који данас покушавају да звецкају оружјем, позивају на рат и измишљају приче о непријатељима. 
- СДС неће Српску да брани оружјем, већ знањем и памећу. Српска је на кољенима и хоћемо да је подигнемо, да стоји усправно и поносно испред европском заједницом и матицом Србијом - јасан је био Митрић.
Кандидат за Парламентарну скупштину БиХ Ивана Петричевић навела је да Српска од 7. октобра креће путем развоја и просперитета и да је јасно да народ Семберије жели промјену власти у Српској.
Мјештанима Пучила и Доњег Драгаљевца су се представили и кандидати за НС РС Драго Стајић, Бранка Савчић и Драган Ђурђевић.
Замјеник министра за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић је поручио да је Српској потребно јединство, а не подјеле, a да ће Вукота Говедарица бити предсједник свих грађана са једнаким, поштеним и одговорним односом према свима.