СзП: С нама ће Српска бити стабилна


Кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је у Билећи да људима 7. октобра неће бити тешко да изаберу, јер су он и његов противкандидат Милорад Додик - два свијета.
 
”Нас двојица смо сушта супротност - и у политици, али и понашању, рјечнику, па ако хоћете – и по имовини. Кад год су српски народ представљали пристојни и људи са дигнитетом, имали смо најбољу позицију. Кад год су нас у руке узели авантуристи, иза сваког ћошка су нам искакали непријатељи, имали смо сукобе, па и ратове. Ја не желим ни да увриједим нечије дијете, а камоли да га гурам у сукобе. Гарантујем да ће са мном и са мојим пријатељем Вукотом Говедарицом Српска бити стабилна”, рекао је Иванић.


 
Он је поручио да Савез за побједе, који њима двојици чува леђа, има конкретан план како Српску да усмјери напријед. Објаснио је да промјена зависи од баш сваког гласа и позвао људе да изађу на изборе.
 
„Ресурсе којих Република Српска има, које има Херцеговина, које има Билећа треба ставити у функцију развоја, а не у функцију плијена појединаца. Према томе, требају нам одговорни људи који  ће водити и представљати јавна предузећа и не требају нам губиташи. Треба нам одговорност, требају нам људи који умију, знају и који су вриједни, а то ћемо имати седмог октобра“, поручио је кандидат СзП за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица.
 
Он је увјерен у побједу Младена Иванића, јер је глас за Младена Иванића, како каже, сигуран глас за Републику Српску.
 
„Желим да правим побједе какве је правио господин Иванић протекле четири године као српски члан Предсједништва БиХ“, каже Говедарица.
 
Кандидат СДС за Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице 3 Александра Пандуревић вјерује да за народ Херцеговине свиће.
 
„Ресурси Херцеговине биће враћени народу Херцеговине. Ми смо за поштовање Дејтонског мировног споразума, нема трећег ентитета и не смијемо испунити жеље политичара који заговарају ову идеју, а за тај посао гарант су свакако Младен Иванић и Вукота Говедарица, кандидати СзП за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника РС.“
 
Носилац листе за НСРС из Изборне јединице 9 Љубиша Крунић  казао је да ће од 7. октобра ПДП заједно са грађанима почети да гради успјешнију, бољу и стабилнију Републику Српску.
 
"Пролази вријеме када се отима од сиромашних да би се дало богатима, што свакодневно свједочимо овдје у Херцеговини. Законским регулисањем да један човјек не може обављати више јавних позиција уз надокнаду створићемо услове да нам млади остају, а сви живимо у бољем и праведнијем друштву. Долази вријеме када ће поштени и одговорни људи, на челу са Младеном и Вукотом, кренути у обнову наше Републике".
 
Он је истакао да се залаже за принцип Један човјек, једно буџетско примање, чијим ће се остварењем отворити 10.000 нових радних мјеста.
 
Здравко Крсмановић, носилац листе НДП-а за Народну скупштину РС из изборне јединице 9 каже да се ново и боље друштво може правити само ако се рашчисти криминал претходних генерација.
 
„Нова власт у Српској донијеће Закон о испитивању поријекла имовине и Закон о незастарјевању кривичних дјела насталих у процесу приватизације и стечаја. Ми морамо показати да се криминал не исплати“, закључио је Крсмановић.
 
 Извор: Информативна служба
               Савеза за побједу