Побједа СДС сигурна у Главичицама, Бањици и Кацевцу


Другог дана предизборне кампање за опште изборе, Српска демократска странка је одржала предизборне трибине у Главичицама и Бањици у којој је била трибина и за Кацевац.​Носилац листе кандидата СДС за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице 6 Томица Стојановић је истакао да је циљ Српске демократске странке развој Републике Српске.
- Борба против корупције и криминала тренутно је на ниском нивоу. Продаје се државно земљиште, не отварају се нове фарбике, народ нема запослења. Наш циљ је да отворимо нова радна мјеста - био је јасан Стојановић, додајући да власт треба да се понаша одговорно.
Он је подсјетио да су у Бањалуци грађани не осјећају сигурно након недавних дешавања, неријешених убистава и покушаја убиства и да ти случајеви треба хитно да се ријеше и расвјетле.
Кандидат Српске демократске странке за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице 6 Дарко Митрић између осталог је поручио да не сумња да ће народ на општим изборима подржати СДС.
- Ми који се бавимо политиком треба да будемо подложни провјери да ли смо испунили обећања. Када побиједимо на овим изборима народу ћемо вратити вјеру у институције, морал и политику - истакао је Митрић на трибини у Главичицама.
Кандидат СДС-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице 2 Ивана Петричевић изјавила је да је радује чињеница да је омладина у Главичицама схватила колико је битно подржати побједу кандидата Савеза за побједу за предсједника Српске Вукоте Говедарице. 
- Омладина жели да буде интегрисана у друштво и жели да се пита за све, подједнако са свим функционерима, како на нивоу БиХ, тако и на нивоу Републике Српске - јасна је била Петричевићева.
- Све што је до сада урађено у Бањици је заслуга Градске управе и наш Град је постао препознатљив у региону по убрзаном развоју 12 година од када је на челу Града градоначелник Мићо Мићић. Српској је потребан такав модел пословања, а не бахата владавина тренутне власти - поручено је у Бањици, гдје је најављено да ће бити ријешен проблем водоснабдијевања у Брђанима. Вриједност овог пројекта је 260.000 КМ, а 80 одсто ће финасирати Градска управа, док је неопходно да мјештани скупе 20 одсто средстава.
- Да имамо подршку републичких институција успјели бисмо у потпуности да финансирамо овај пројекат без учешћа мјештана, али због маћехинског односа према бијељинском Водоводу то није могуће - појаснио је Дарко Митрић, кандидат СДС за посланика у НС РС.
И кандидат за посланика у НСРС Драго Стајић је поручио да су Српској неопходне промјене и да је доста било бахате власти која је систем довела до понора.
- Упропашћавају јавна предузећа без милости, као што је то случај са Шумама и Жељезницама Српске, али и другим предузећима у којима није било домаћинског пословања - истакао је Стајић, додајући да је за 13 година тренутне власти Српска само назадовала.
Окупљенима се обратио и кандитат за посланика у Народној скупштини Драган Ђурђевић који је истакао да сваки појединац 7. октобра одлучује о својој будућности.
- Сами себи дугујемо бољу будућност, а можемо да је створимо ако промијенимо власт на овим изборима - сматра Ђурђевић.
Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске Слађана Јовановић обећала је у Бањици да ће се заједно са колегама потрудити да врати Српску народу.