Семберија има сјајне људе


У Бијељини је у уторак, 11. септембра, одржана Предизборна конвенција Партије демократског прогреса на којој су се пред пуном салом бијељинског Центра за културу представили кандидати ове партије за Народну скупштину РС и Парламентарну скупштину БиХ. Кандидат за Савеза за побједу за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић поручио је да зна какву Републику Српску жели, те да ће засигурно побиједити Милорада Додика.

,,Мој мандат у Сарајеву показао је да знам да представљам српски народ онако како то доликује. Ако погледамо статистику, на прошлим изборима сам имао 17.000 гласова више него Милорад Додик, што довољно показује коме народ више вјерује. Међутим, веома је важно да подржите и Вукоту Говедарицуи да изађете 7. октобра у што већем броју јер је сваки глас важан'', истакао је Иванић.

Предсједник ПДП-а и носилац листе за Изборну јединицу један за Парламентарну скупштину БиХ Бранислав Бореновић сматра да ПДП има озбиљне и одговорне људе који ће на предстојећим изборима остварити најбољи резултат до оснивања партије.

,,Основа за нормалан развој друштва јесте да се свима који су радно способни омогући радно мјесто, без обзира на њихову политичку опредијељеност. Морају да се поштују професионализам и мукотрпно стечене дипломе, а не да нам најбољи међу љекарима, инжењерима и другим радницима одлазе у иностранство'', додао је Бореновић.
Носилац листе за НСРС из Изборне јединице шест Миленко Вићановић поручио је да ће од 7. октобра ПДП заједно са грађанима почети да гради стабилнију, бољу и перспективнију Републику.