МУП: Дан Републике прославити достојанствено и у миру


БАЊАЛУКА - Из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске позвали су грађане да 9. јануар - Дан Републике прославе достојанствено и у миру, као и да дођу у Бањалуку на свечано обиљежавање овог празника.

МУП Српске предузима појачане мјере ради одржавања повољног стања безбједности у предстојећем периоду, саопштено је из овог министарства. 
Грађанима који буду жељели да прате свечани дефиле савјетује се да поштују наредбе полицијских службеника на терену и да не носе пиротехничка средства и остале опасне предмете. 

Из МУП-а грађанима савјетују и да, због лакшег кретања и избјегавања стварања гужве, не носе руксаке и торбе и да код себе имају неки идентификациони документ. 

Представнике медијских кућа, остале субјекте и грађане подсјећају да је 9. јануара на подручју Бањалуке забрањена употреба дронова ради безбједности учесника. 

Из МУП-а напомињу да представници медијских кућа, који су се акредитовали за праћење свих догађаја поводом прославе Дана Републике, треба да јасно истакну акредитацију без које неће моћи да уђу у Спортску дворану "Борик". 

Представници медија обавезни су да поштују наредбе полицијских службеника на терену, наводи се у саопштењу.

Извор: СРНА/ИнфоБијељина