На подручју Полицијске управе Бијељина од понедељка 3. децембра појачана контрола посједовања зимске опреме и техничке исправности возила


Полицијски службеници  Полицијске управе Бијељина,  од понедељка 03.12.  до 08.12.2018. године спроводиће  републичку  акцију  појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на посједовање зимске опреме и техничку исправност моторних возила, а код техничке исправности са посебним освртом на затамљеност стаклених површина на моторним возилима.        
 
Подсјећамо возаче  да од 15. новембра текуће године до 15. априла сљедеће  године, без обзира на временске услове, сва моторна возила морају имати одговарајућу зимску опрему. За возаче који не посједују адекватну  зимску опрему , прописана је новчана казна као и искључење из саобраћаја уколико ометају или угрожавају безбједност саобраћаја.
 
Такође, напомињемо да је подзаконским актом прописано  да се стакла на возилу не смију на било који начин додатно затамљивати у односу на фабричку уградњу. Изузетно, могу се додатно затамнити бочне стаклене површине моторних возила иза леђног наслона сједала возача и сувозача, хомологираним фолијама, без рефлексије.
               
Апелујемо на возаче моторних возила да провјере исправност својих возила те да све  уочене  неправилности благовремено отклоне и на тај начин допринесу повећању властите безбједности и безбједности осталих учесника у саобраћају.

​Извор: Полцијска управа Бијељина