Полицијска управа Бијељина: Пјешаци и бициклисти, будите сигурни и видљиви у условима смањене видљивости              Зимски период карактеристичан је по већем броју саобраћајних незгода са пјешацима и бициклистима, а нарочито у условима смањене видљивости у периоду од 16,00 часова.
         Највећи број саобраћајних незгода регистрован је као последица непрописног кретања пјешака и бициклиста, кретање коловозом под дејством алкохола, као и кретање коловозом изван насељеног мјеста без свјетлоодбојног прслука.
          На подручју ПУ Бијељина број тешко повријеђених бициклиста, у протеклих десет мјесеци је већи за око 40% у односу на исти период прошле године и укупно је тешко повријеђено седам бициклиста, док је за исти период тешко повријеђено осам пјешака. Један бициклиста је изгубио живот  и три пјешака.
        Како би утицали да се смањи црна статистика апелујемо на пјешаке и бициклисте да користе свјетлоодбојни прслук који у значајној мјери помаже да пјешак и бициклиста буде уочен од стране возача.Зимски период карактеристичан је и по томе што већи број наших суграђана носи тамну одјећу, а што у многоме отежава њихову видљивост, посебно у улицама и мјестима који нису освјетљени.
             Из тих разлога, апелујемо како на пјешаке тако и на бициклисте, као рањивим категоријама учесника у саобраћају, да у условима смањене видљивости, а нарочито у периоду од 16,00 часова користе свјетлоодбојни прслук, да изван насељеног мјеста користе лијеву ивицу пута, да коловоз прелазе искључиво на обиљеженом пјешачком прелазу, као и да се  не крећу коловозом уколико су под дејством алкохола.
          Ако сте пјешак или бициклиста, носите одјећу која на себи има флуросцентне и свијетле дијелове како би били уочени од стране возача као учесника у саобраћају.
 
                                                                 
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ
              Споменка Ненић