ГО СДС: ПОДРШКА РУКОВОДСТВУ СДС, НЕМА КОАЛИЦИЈЕ СА СНСД


Главни одбор Српске демократске странке дао је подршку предсједнику странке Вукоти Говедарици и члановима Предсједништва да оптимално политички позиционирају СДС у складу са статутарним нормама, програмом и платформом о постизборном дјеловању СДС.

„Хвала ГО на подршци коју су пружили мени и руководству СДС. Што се тиче коалиције са СНСД-ом о којој се раније спекулисало, поручујем да те коалиције неће бити, као и да СДС неће бити дио нове Владе Републике Српске коју ће предводити СНСД“, поручио је предсједник СДС Вукота Говедарица, након сједнице ГО СДС у Источном Сарајеву.

СДС у понедјељак улази у НС РС са својим посланицима као, како каже, опозициона политичка организација.
„Што се тиче Добоја, Главни одбор је распустио градску организацију СДС у Добоју, на мој приједлог и ставио ван снаге закључке од првог новембра на скупштини ове организације, јер нису статутарни. Нижи орган не може доносити одлуке о било каквој коалиционој сарадњи са другим политичким субјектима“, рекао је Говедарица додајући да о овим питањима одлуке доноси само Главни одбор СДС.

ГО СДС одбио је жалбе Обрена Петровића, Костадина Васића и Уроша Војновића, те су од данас поменута лица правоснажно искључена из Српске демократске странке.

„Небојша Марић и Данијел Јошић су такође искључени из СДС, а у наредним данима обавиће се додатне консултације и изнаћи оптимална рјешења за превазилажење кризе у Добоју“, каже Говедарица.
Он истиче да ће до 10. децембра бити формирана комисија за спровођење унутарстраначких избора у СДС, као и да се до априла може очекивати избор новог руководства странке.

„Нема потребе за ванредним унутарстраначким изборима. Осуђујемо високе функционере и упозоравамо да се у јавност могу износити само ставови које је донио Главни одбор СДС, који подржава страначко јединство“, закључио је предсједник СДС Вукота Говедарица.