Савез слијепих и слабовидих лица РС


У оквиру “Вишњићевих дана” чланови Савеза слијепих и слабовидих лица РС, заједно са члановима Савеза слијепих и слабовидих лица Србије  организовали су културно – умјетнички програм у Народној библиотеци “Филип Вишњић” којим су се одужили великом пјеснику И народном гуслару Филипу Вишњићу.

Предсједник Савеза слијепих Републике Српске Бранко Сузић рекао је новинарима да се и на овај начин показује да су слијепа лица вриједни чланови друштва који се залажу за демократију, равноправност, слободу и напредак у сваком погледу.

„Учешће на “Вишњићевим данима“ омогућава слијепим лицима да покажу своју креативност и способности, а Вишњић је наш светионик за будућност“, поручио је Сузић.

Он је изразио наду да ће уз већу материјалну подршку власти на свим нивоима и дјеловање институција културе слијепим лицима бити олакшана приступачност и видљивост у друштву.

Према Сузићевим ријечима, Савеза слијепих Републике Српске има 22 локалне организације са учлањених 2 000 слијепих и слабовидих лица. 
Милан Тошић, предсједник Савеза слијепих Србије истакоа је да ова организација има добру и континуирану сарадњу са Савезом слијепих и слабовидих лица РС.
„ Ми међусобно сарађујемо, јер је то и интерес људи с обје стране Дрине. Овбом приликом смо освјежили сјећање на Филипа Вишњић. У Србији имамо 12.000 чланова и 45 организација у свим градовима РС. У области културе смо изузетно активни, јер је то могућност за сузбијање предрасуда о слијепим особама“, изјавио је Тошић. 
Љ.Љ.