Јеринић: Врх СДС-а нам је окренуо леђа


ДОБОЈ - Градски одбор СДС-а Добој није окренуо леђа СДС-у, него је врх странке окренуо леђа нама, поручио је Борис Јеринић, члан Главног одбора СДС-а дан након што је добојска делегација напустила засиједање Главног одбора странке у Бањалуци.

"Изнијевши низ неистина о предсједнику Градског одбора Обрену Петровићу, који је изабрани посланик СДС-а са највећим бројем гласова и ми нисмо хтјели да слушамо те увреде јер Градски одбор СДС-а у Добоју је најбољи резултат остварио у РС. Нама су предавање држали људи који имају по 200, 300 гласова... Који су нас оптуживали, и ми нисмо могли више да издржимо... Једноставно да слушамо оне који причају, а ништа не раде", казао је Јеринић.

Сједницу су, каже Јеринић напустила два члана Предсједништва СДС-а из Добоја, Небојша Марић и Нина Букејловић, два посланика са највећим бројем гласова, Марић и Данијел Јошић, те остали функционери из Добоја.

"То говори да ми имамо једно јединство, и да ћемо ми заједно доносити одлуке. Ми ћемо у што краћем року одрзато Скупштину СДС у Добоју и заузети ставове и у којем ће правцу Градски одбор да дјелује", наводи Јеринић, те истакао да ће добојским СДС-овцима пренијети како су третирани у недељу у Бањалуци.

Он не очекује да ће због одласка са сједнице трпити санкције врха странке јер нису кажу прекрсили нити једну одредбу Статута СДС-а, те додао да о распуштању добојског одбора није било говора док је он био присутан на сједници.

​Извор: Независне новине