Мићић: Семберији потребна подршка Владе у капиталним пројектима


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић оцијенио је да проблеми у Републици Српској у области економије, здравства, школства, као и пољопривреде узимају маха, што се све више одражава и на Семберију.
- Српска је презадужена, све чешће се узимају кредити. Све је већа незапосленост, са којом расте и одлазак младих из неуређеног система. Због лоше политике тренутне власти, стране инвестиције изостају, a нарушава се и цјелокупан друштвени амбијент - упозорио је Мићић, додајући да је допринос на плате од 52 одсто из 2004. године порастао на 66 одсто, што је огромно оптерећење за читав систем.
- Српској је неопходан равномјеран развој свих регија, а то се може постићи само равомјерним улагањем у све регије - истакао је Мићић.
Он је подсјетио да се, у значајној мјери, захваљујући и упорном и системском раду Градске управе, Семберија протеклих година убрзано развија, а да пројекти који зависе од републичке власти стагнирају.
- Више од пет година чекали смо сагласност Владе РС за довођење гаса у Бијељину. Чекамо и сагласност за измјештање аутобуске станице на мјесто жељезничке станице, да би се на мјесту тренутне аутобуске станице направила јавна гаража, у складу са регулационим планом. Такође, потребно нам је и земљиште за изградњу нове спортске дворане, с обзиром на то да је Бијељина постала препознатљива у региону као Град спорта - навео је Мићић, истичући и да се и о изградњи крака ауто-пута који би требао ићи преко Бијељине прича десет година, као и о ауто-путу Бијељина-Брчко-Београд, за који треба да се дефинише траса.

​Извор: Град Бијељина