Влада ФБиХ понедељак, 29. октобар, прогласила Даном жалости у Федерацији БиХ


Влада Федерације БиХ је на данашњој (27.010.2018.) хитној телефонској сједници, одржаној на иницијативу федералног министра унутрашњих послова, поводом мучког убиства часних полицајца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, припадника Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, који су животе положили обављајући тешки и одговорни посао, штитећи људске животе, имовину грађана и правни поредак наше земље, 29. октобар 2018. године прогласила Даном жалости у Федерацији Босне Херцеговине.Адис Шеховић и Давор Вујиновић, сарајевски полицајци који су мучки убијени у раним јутарњим сатима приликом вршења редовних полицијских активности, били су дугогодишњи, искусни полицајци и понос Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Обојица су носили чин вишег полицајца те, према ријечима њихових старјешина, су се могли поносити својом службом.

Шеховића и Вујиновића су више пута похваљивали комесар и министар унутрашњих послова. Шеховић је посебно похваљен јер је учествовао у хапшењу опасне криминалне групе 2012. године у Сарајеву.

Дан жалости се обиљежава обавезним истицањем заставе Босне и Херцеговине на пола копља, односно јарбола, на зградама Владе Федерације Босне и Херцеговине и институција Федерације Босне и Херцеговине.

На Дан жалости не могу бити одржавани програми културно-забавног карактера на јавним мјестима у Федерацији Босне и Херцеговине.

"Медијске куће на територији Федерације Босне и Херцеговине су дужне ускладити и прилагодити своје програмске садржаје Дану жалости", рекли су из Владе ФБиХ.