ФРИЗЕРСКО-КОЗМЕТИЧКИ САЛОН ,,BEAUTY STUDIO BY Dijana S" БИЈЕЉИНА - Ноте гламура, елеганције и женствености


Тродневна модна чаролија, 41. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, понудила је квалитет и елеганцију најновијих колекција бх. дизајнера и дизајнера из региона. За естетски дио припреме било је задужено пет фризерско-козметичких салона, а међу њима и бијељински ,,Beauty studio by Dijana S".
-Ова модна ревија је феноменално пропраћена, а ми можемо да се похвалимо да смо добили велики аплауз и пуно добрих критика, каже фризер шминкер Дијана Стевановић, власница салона ,,Dijana S“. Дијана је са својим тимом радила фризуре и шминку манекенкама које су на ревији носиле колекцију младе дизајнерке Мелине Ајановић, рођене у Фочи, која данас живи и ради у Нјемачкој. Мелинину колекцију носило је 25 манекенки, а како је Дијана оцијенила да је најбоље да свака од њих има фризуру која је добро усклађена са одјећом коју носи, тај задатак је било тешко да уради у кратком року сама са својим седмочланим тимом, па јој је у помоћ прискочио бијељински фризер Немања Ступар. -Манекенке које су носиле вечерње хаљине имале су подигнуте свечане фризуре, а оне које су носиле колекцију свиленог доњег рубља и баде мантила имале су фрузуре у стилу 20-их година прошлог вијека. Иначе, модни стилисти фризуре 20-их оцјењују као оличење стила, елеганције и женствености, наводи Дијана која се доказала као мајстор технике обликовања косе. 

Она се овом приликом посебно захвалила студију ,,Немања“  на несебичној помоћи, наглашавајући да се  бијељински фризери међусобно подржавају, заједно путују и едукују се, те да ту нема мјеста низакакву сујету. Како је додала, поносна је и што су успјели да направе мали еснаф фризера у нашем граду. 

Дашак оријента у Бијељини

Фризерско-козметички салон ,,Beauty studio by Dijana S", смјештен у Мајевичкој улици на броју 131, јединствен је кутак у ком даме могу да се посвете себи, додатно се његују и истакну своју љепоту. Овај салон отворила је Дијана Стевановић прије пет година, по повратку из ратом захваћене Либије.-Провела сам 16 година радећи у арапским земљама, првенствено у Либији, а по повратку у Бијељину одлучила сам да сличан студио какав сам имала у Либији отворим у Бијељини, те тако у свој родни град пренесем дашак оријента, прича Дијана Стевановић у чијем се фризерско-козметичком студију Бијељинкама нуди широк спектар услуга међу којима има и неких новитета који им до сада нису били на располагању. Кад је ријеч о козметичким услугама, то је перманентна шминка и професионално шминкање, а њене услуге су посебно тражене кад је ријеч о спремању младе за свадбу, а колико је у томе добра најбоље потврђује то да је Дијана прије двије године за свадбу припремила катарску принцезу. 

Едукација је тајна успјеха 

Доста путујем по свијету, јако пуно улажем у свој рад, јер без квалитетне  едукације овај посао не може квалитетно да се ради, истиче Дијана Стевановић. Она је након завршене фризерске школе у Бијељини похађала академију за фризере у Лондону. Учила је од познатих мајстора овог посла и има, како каже, сертификате од свих познатијих свјетских фризера. У  Милану је учила од Моунира, у  Тирани од Мариа Дедивановића, у Берлину од Ромеу Фелипеа, у Москви од Џонија Рамиреза, а у Лондону од Гаја Тенга. Данас у свом салону нуди спој врхунских препарата и дугогодишње искуство, те изузетно занимљив простор у чије уређење су унесени сегменти личности саме власнице. Овај салон, баш као и његова власница, има причу. Закорачите у њега, сигурни смо да нећете остати равнодушни.

М.Р.