ЗАВИЧАЈУ СЈАЈ ДАО: „Капетан Миша Анастасијевић“ угљевичком начелнику


Угљевик није само по просјечној плати од 1200 КМ, међу водећим општинама у РС и БиХ, већ и по ономе што се улаже у град и села, у културу, чијим би садржајима могле да се похвале и неупоредиво веће средине.

Василије Перић (53), начелник општине Угљевик, који је на челу те подмајевичке општине више од 18 година, и ријечима и дјелима дао је и сјај, и бољи стандард за живот и рад овдашњих људи, заједно са тимовима са којима је радио, одличном сарадњом са овдашњим људима, предузећима и установама, његујући сјајну сарадњу са локалним самоуправама са обје стране Дрине и Саве, али и из региона, Европе и свијета.

Зато је награђен престижном наградом „Капетан Миша Анастасијевић“, коју додјељује Универзит у Новом Саду, “Медија инвент“ са привредним коморама са двије обале Дрине.Перић је, како се каже, дао „и лични, важан, одговоран и зналачки печат ове средине као дијела Републике Српске“.

Угљевик није само по просјечној плати од 1200 КМ, међу водећим општинама у РС и БиХ, већ и по ономе што се улаже у град и села, у културу, чијим би садржајима могле да се похвале и неупоредиво веће средине, у образовање, науку, спорт, привреду, пољопривреду, а нарочито је изражена брига га ђаке, студенте, породице палих бораца и ратних војних инвалида.

-Овде је тако божанствено, као да нисмо код нас – рекао је епископ Хризостом, сада митрополит Дабробосански СПЦ, када је први пут дошао у Угљевик, увидјевши како је све лијепо, дотјерано, умивено, на свом мјесту, укусно и модерно и традиционално, у пристојној размјери.

„Мостови“ које је Перић изградио са овдашњим људима и свима другим у земљи и свијету су, како се наводи у образложењу награде, „ допринијели су прогресу којим би задивио и славног српског задужбинара Мишу Анастасијевића“.

Извор: www.ugljevik.info