ОРГАНИЗОВАНА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАРИВАЊА КРВИ У МЗ МЕЗГРАЈА


Актив добровољних давалаца крви  “Перика Нешковић” из мјесне заједнице Мезграја Гај, организовало је данас традиционалну акцију добровољног даривања крви. Акција је организована седми пут за редом, одазвало се 47 добровољних давалаца  и прикупљено је 39 доза крви. Драгоцјена течност  дарована је  Заводу за трансфузију крви Бијељина.
 
Предсједник Актива добровољних давалаца крви “Петар Нешковић” Мезграја Јован Илић, каже да ова акција из године у годину окупља све већи број добровољних давалаца будући да се на њу одазивају и мјештани ове мјесне заједнице који нису активни чланови удружења. Илић је подсјетио да актив функционисе у саставу Друштва добровољних давалаца крви “Рудар” из Угљевика и да је број његових чланова у сталном порасту.
 
“Акција је организована поводом обиљежавања Дана одбране наше мјесне заједнице од непријатељских снага. Ово је наша шеста акција коју смо организовали под нашим активом добровољних давалаца, а једну смо организовали заједно са Борачком организацијом општине Угљевик. Драго нам је што смо се окупили око једног хуманог циља и што ћемо овом акцијом некоме спасити живот”-рекао је Илић.
 
Акцију је посјетио и директор угљевичког Дома здравља др Југослав Цветковић  који се захвалио свим хуманим људима који су данас даровали крв како би неком спасили живот.
 
“Дарована крв је спашен људски живот, и овим људима требамо бити захвални јер су својим гестом помогли некоме коме је било најпотребније. Овакве и сличне акције требамо омасовити и подржавати. Ми из Дома здравља смо наравно увијек доступни и радо ћемо пружити помоћ у организовању оваквих акција”-рекао је Цветковић.