МАРИНКОВИЋИ УЗ ПОМОЋ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК САНИРАЛИ ШТЕТУ ОД ПОЖАРА


Представници Општине Угљевик посјетили су Милорада Маринковића из Угљевик Села чије је домаћинство страдало у пожару.
Маринковић је у пожару, који је избио у марту ове године, претрпио велику штету. Изгорио је објекат за смјештај сточне хране у коме се налазило 3 000 бала сијена и објекат за смјештај 30 сточних грла. Маринковић је уз помоћ комшија успио да спасе стоку али је материјална штета настала на објектима процјењена на 35 000 КМ. За санацију штете настале на објектима  из  буџета Општине Угљевик издвојено је 10 000 КМ.​Без добрих комшија који су притекли у помоћ и обезбиједили храну за сточна грла, и локалне управе која је издвојила средства за санацију и обнову објекта за смјештај стоке, Маринковић не би могао измоћи средства и снагу да се врати на посао којим се ова породица бави уназад неколико генерација.
“Хвала начелнику који ми је помогао јер није мала сума коју сам добио од Општине. Хвала и мојим комшијама који су ми помогли да спасем стоку, обезбиједим храну и све завршим да опет буде као раније”-каже домаћин Милорад Маринковић.
“Општина Угљевик изашла је у сусрет овој породици и обезбиједила одређена новчана средства како би се помгло овом домаћинству. Жеља нам је да у наредном периоду помогнемо наше пољопривредне произвођаче. Свакако да је жеља и потреба да у оваквим ситуацијама притекнемо у помоћ”- рекао је начелник општине Угљевик Василије Перић.
Он је додао да је ситуација у пољопривреди веома тешка и да је потребно мијењати прописе у овој области у смислу повећања подстицаја.
“Потребно је озаконити да подстицаји имају проритет исплате у односу на све друге исплате. Потребно је повећавати продуктивност, одговорити одређеним новим технолошким иновацијама које су већ познате у модерном свијету и на тај начин покушати повећати и обим пољопривредне производње. Министарство и држава ту треба да одиграју знатно већу улогу него што је то било до сада”-додао је Перић.