ЛОПАРЕ И НЕГОТИН БРАТСКЕ ОПШТИНЕ


Општине Лопаре из Републике Српске и Неготин из Србије потписале су повељу о братимљењу у оквиру манифестације "Дани дијаспоре" у Лопарама.

Начелник општине Лопаре Радо Савић изразио је задовољство братимљењем са општином Неготин која, као и ова општина у Републици Српској, има бројну дијаспору.

"Очекујем да ће размјена искустава и сарадња бити корисна како за Лопаре, тако и Неготин, али и цијелој дијаспори ових општина", рекао је Савић новинарима.

Предсједник општине Неготин Владимир Величковић је, након потписивања повеље, захвалио руководству Лопара за позив и изразио задовољство чином братимљења.

"Дијаспора је иницирала нашу сарадњу, коју ћемо, посебно сада кад смо братске општине, у наредном периоду проширити", нагласио је Величковић.

Општине Лопаре и Неготин повељом су се обавезале на непосредно и дугорочно повезивање, проширење и унапређење сарадње у области привреде и економског развоја, пољопривреде, трговине и туризма, културе, просвјете и спорта, те размјену искустава у раду са дијаспором и у другим областима које би биле од заједничког интереса.