ИЗГРАДЊА АУТО-КАМПА НА 13.000 МЕТАРА КВАДРАТНИХ


Изградња ауто-кампа на површини од 13.000 метара квадратних у насељу Мачковац код Лопара, почела је данас и трајаће до прољећа наредне године, у шта ће бити уложено 125.000 КМ, рекао је начелник ове општине Радо Савић.

Он је нагласио да ће укупан пројекат коштати 175.000 КМ од чега ће општина Лопаре издвојити 150.000 КМ, а Министарство трговине и туризма Републике Српске 25.000 КМ и прецизирао да ће 125.000 КМ бити уложено у изградњу ауто-кампа, а 50.000 КМ за нови асфалтни пут који води ка кампу и проширење моста на ријеци Гњици.

"Ауто-камп се налази поред ријеке Гњице у непосредној близини Лопара, а пружа и могућност за рекреативне активности, вожњу бицикала, пјешачење и друге садржаје", рекао је Савић новинарима.
Шеф кабинета начелника Лопара Младен Арсеновић рекао је да ауто-камп има посебан сегмент туризма који захтијева основну туристичку инфраструктуру.
"Овај камп ће послужити као одскочна даска за остале туристичке садржаје које Лопаре могу да понуде", рекао је Арсеновић.

Он је напоменуо да се мајевички крај налази на раскрсници важних путева.
"Управо због положаја, камп ће користити као пролазни и ту ће се туристи задржавати неколико дана", рекао је Арсеновић.

Арсеновић је најавио да је пројектом предвиђена и изградња бине за одржавање концерата и осталих манифестација на отвореном, а тиме ће понуда овог кампа бити разнолика.
"Идеја за изградњу кампа је дошла од многих упита наших пријатеља из Словеније, Њемачке, Швајцарске, Холандије и других гдје је традиција камповања неизбјежан дио културе, а камповање у константној експанзији", рекао је Арсеновић.