Асфалтиран пут у Милином Селу код Лопара


Начелници општина Лопаре и Угљевик отворили су данас дионицу локалног пута у Мјесној заједници Милино село у Лопарама. Укупно је асфалтирано 850 метара пута, а пројекат је финансиран из буџета општина, као и средствима мјештана.
 
Једини начин да се спријечи одлазак становништва из руралних средина је улагањем у инфраструктуру, поручили су начелници општина Лопаре и Угљевик приликом отварања локалног пута у МЗ Милино село, надомак Лопара.
"Ово је веома значајно, јер рјешавамо проблем мјештана Милиног села и Вукосаваца. Специфично је и то што је овај пројекат заједнички финансиран између мјештана, те општина Лопаре и Угљевик. Из буџета општине Лопаре је издвојено 40.000 КМ, општина Угљевик је донирала 20.000 КМ, а остатак радова су финансирали мјештани ове мјесне заједнице", рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.

"Овдје се не може живјети ако немате пут, струју и воду. Неопходно је помагати посебно рубне општине и мислим да је у посљедње вријеме направљен помак, али је исто тако изгубљено пуно времена, а када то кажем не мислим на локалне заједнице већ на институције које су изнад локалних заједница", рекао је начелник општине Угљевик Василије Перић.

Мјештанима је досадашњи сеоски макадамски пут знатно отежавао живот, а у зимским мјесецима комуникација је била готово прекинута.

"Нас овдје има око 15 кућа, али смо сви удаљени једни од других. Пут ће нам итекако добро доћи", рекао је Томо Пајкановић из Милиног Села код Лопара.

Сарадња Лопара и Угљевика је вишеструка

"Битно је да ове двије општине сарађују и то није први пут. У будућности то ће свакако допринијети бољем животу грађана", истакао је Желимир Нешковић, посланик СДС-а у НС Републике Српске.

"Осим ове сарадње коју имамо, ту су и сарадње наших домова здравља која доводи до размјене кадрова и искустава", рекао је Југослав Цветковић, одборник СДС-а у Скупштини Угљевика.

Из ових локалних заједница су поручили да се надају да ће битни пројекти у будућности бити препознати и од републичких институција, те да ће заједно радити на опстанку становништва у подмајевичком крају.