ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА КОАЛИЦИЈЕ ,,КОЛОСИ“: Продаја слика за набавку слушног апарата за десетогодишњег Мишу Перића из Велике Обарске


У организацији Коалиције ,,Колоси“ у Центру за културу одржана је хуманитарна продајна изложба слика. Новац прикупљен у овој хуманитарној акцији биће утрошен за набавку слушних апарата за  Мишу Перића из Велике Обарске, десетогодишњег дјечака који је од рођења глув, а слух му је оштећен 96 одсто.

-На продају су нашим суграђанима понуђени ликовни радови дјеце оштећеног слуха која су окупљена у Удружењу глувих и наглувих регије Бијељина, те девет умјетничких слика разних донатора. Иначе, то бих посебно истакао, мали Мишо има таленат за ову врсту умјетност и заиста воли да црта. Сви који нас подрже у овој акцији и помогну око набавке два слушна апарата ( за свако уво по један апарат), омогућиће овом талентованом дјечаку да настави своје школовање и сликање, те његово квалитетније укључивање у заједницу, каже технички секретар Коалиције ,,Колоси“ Милорад Јовић прецизирајући да цијена једног апарата износи 1.300 конвертибилних марака, за два апарата потребно је сакупити 2.600 конвертибилних марака, што је износ који родитељи малог Мише никако нису могли сами обезбиједити, јер ниједно од њих није запослено.

Иначе, у ову акцију прикупљања средстава за куповину слушних апарата за Мишу Перића већ се укључио Дјечији вртић ,,Чика Јова Змај“ који је ,,Колосима“ уручио 1.065 конвертибилних марака. Новац је то који су запослени, а и родитељи дјеце која похађају ову васпитно-образовну установу, сакупили у току традиционалне манифестације  ,,Дјечија недјеља“ у оквиру које организују и продајну изложбу радова полазника вртића и васпитача.
Миле Перић, Мишин тата, каже да је његов син марљив, воли да учи, а иако је глув, почео се бавити и фолклором.

-Ми нисмо били у могућности да купимо слушни апарат, те за организовање ове продајне изложбе за набавку слушних апарата за Мишу посебно бих захвалио Милораду Јовићу и Нови Трифуновићу из Коалиције ,,Колоси“, Дјечијем вртићу ,,Чика Јова Змај“ и адвокату Милошу Стевановићу. Захваљујем и свима који су куповином слика подржали акцију како би мој син коначно могао да чује, рекао је Миле Перић.