ДДДК ,,ЗДРАВЉЕ“ БИЈЕЉИНА: Позив на акцију добровољног даривања крви


Друштво добровољних давалаца крви ,,Здравље“ Бијељина организује акцију даривања крви која ће се одржати у суботу, 22. децембра, у времену од 8 до 13 часова у бијељинској Служби за трансфузијску медицину. Организатори позивају  све људе добре воље да се прикључе у што већем броју овој племенитој и хуманој акцији. Крв могу даривати све здраве особе од 18 до 65 година старости.
Предсједник ДДДК ,,Здравље“ Владо Симић  каже да акцију у децембру мјесецу организују како би обезбиједили довољне количине крви пред долазеће новогодишње и божићне празнике, те да очекује да ће, као и много пута до сада, акција бити успјешно проведена. 
-У акцији, која је завршна у овој календарској години, поред чланова друштва ,,Здравље“ учествоваће и даваоци друштава из окружења. Овој завршној акцији ће се, као и до сада,  одазвати и припадници Трећег пјешадијског батаљона Пете пјешадијске бригаде Оружаних снага БиХ који су смјештени у  касарни ,,Војвода Степа Степановић“ у Бијељини, наводи Владо Симић додавши да се акција претворила у традиционалну. 
Према његовим ријечима, ово је пета акција коју су организовали у 2018. години, али они скоро свакодневно прибављају одређене количине крви позивајући добровољне даваоце крви у случају потребе да се помогне болесним и повријеђеним грађанима.  
-Поред тога у 2018. години  одазвали смо се и на 12 акција које су организоване на нивоу Србије, Црне Горе и Републике Српске, јер је ДДДК ,,Здравље“ члан Савеза ДДДК Републике Српске и Асоцијације УДДК Србије, Црне Горе и Републике Српске, прецизира Симић.   
Како је најављено, по завршетку акције даривања крви 22. децембра, вриједни и хумани Бијељинци и њихови пријатељи и гости, окупиће се у просторијама ДДДК ,,Здравље“ гдје ће након ручка захвалности поподне провести у добром расположењу и пријатном дружењу.