Нове канте за отпатке на улицама Бијељине


У центру Бијељине постављено је двадесетак нових металних канти за отпатке.
Према ријечима начелника градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Томице Стојановића, нове канте су модерног изгледа, квалитетније и дуготрајније од оних које су раније набављане.
Нови градски мобилијар је постављен на простору центра града, радијално се ширећи од Трга краља Петра I Карађорђевића према улицама Николе Тесле и Јована Јовановића Змаја. Постојеће канте, које се тренутно налазе у овом дијелу Бијељине, биће премјештене у друге улице у којима недостају канте за улично смеће.

- Мјеста за постављање канти су одређена на основу фреквентности кретања пјешака, али неће бити постављане у улицама гдје је много стамбених јединица, јер велики број несавјесних грађана смеће из свог домаћинства, умјесто у контејнере, одлаже у канте за улично смеће. Такав примјер је Улица Гаврила Принципа гдје смо због оваквих ситуација морали да уклонимо већину канти да се не би свакодневно стварале депоније смећа - појашњава Стојановић, најављујући да је у плану да се убудуће набављају канте у које ће се моћи одложити само мањи кабасти отпадни материјал, како би на тај начин био ријешен проблем недостатка канти и у оваквим улицама.

Извор: Град Бијељина