Прес-конференција поводом пројекта ,,Дјечији свијет''


У Градској управи одржана је прес-конференција поводом новог пројекта ,,Семберских новина'', у оквиру којег ће у најстаријем гласилу Семберије бити објављивани ликовни радови дјеце која похађају предшколске установе.
 
Пројекат ,,Дјечији свијет'' омогућиће предшколским установама да представе свој рад са дјецом, промовишу се, а из сваког вртића биће бирана по три најбоља ликовна рада за завршну изложбу.
 
,,Тема конкурса је 'Наш град у очима најмлађих' и овом приликом позивам све предшколске установе са простора Семберије и Мајевице да се пријаве на конкурс. То је начин да представе своју установу, али и радове малишана. Ово је наш други пројекат у 2018. години, након пројекта 'Мали новинар' који је био реализован током љетњег распуста'', рекла је директорица ,,Семберских новина'' Душанка Гаврић.
 
 
Директор Дјечијег вртића ,,Драган и Зоран'' Горан Гашић навео је да ће ова предшколска установа са задовољством учествовати у пројекту јер ће тако јавност бити упозната са радом дјеце и педагога.
 
,,Надам се да ћемо након овог конкурса и ми из приватног сектора постати видљивији за Градску управу и да ћемо се сви заједно трудити да обезбиједимо једнаке услове за дјецу у вртићима'', истакао је Гашић.
 
Шеф Одјељења за друштвене дјелатности града Бијељина Љубица Млађеновић нагласила је да јој је драго што су се на једном мјесту окупили представници приватних предшколских установа и установа чији је оснивач Град.
 
,,Градска управа је ту да пружи подршку, онолико колико је у могућности. Сваки пројекат у којем се помињу најмлађи је добродошао у овом граду и мислим да је ријеч о почетку једне приче која ће постати традиционална'', каже Млађеновићева.