Градска управа наставља да помаже социјално угроженим грађанима


Шесточлана породица Веселина Илића из Пучила предстојећу зиму дочекаће у новој кући чију изградњу су суфинансирали Градска управа Града Бијељина, предузеће „Водовод и канализација“, Фондација „Људи раде за људе“ из Тузле и холандска хуманитарна организација „Проплан“.
Породици Илић кључеве су уручили градоначелник Бијељине Мићо Мићић и директор Фондације „Људи раде за људе“ Расим Лемезовић.
- Хвала свима који су помогли да се сагради кућа за ову социјално угрожену породицу и још једном показали да се најбољи резултати постижу када се у хуманитарну акцију укључи више људи, односно, организација. Илићи сада имају потпуно нову кућу и могу спремни да дочекају зиму, а Градска управа у складу са својим могућностима наставља да помаже угроженом становништву, јер нам је циљ да сви наши грађани имају адекватне услове за живот - истакао је Мићић.
Директор Фондације „Људи раде за људе“ Расим Лемезовић је навео да су холандски волонтери помогли да се заврше унутрашњи радови, да би кућа била што прије спремна за усељење, а у изградњи су помогли и рођаци и сусједи породице Илић.
- Хвала локалној управи на сарадњи и надамо се да ћемо у будућности реализовати још значајних пројеката - поручио је Лемезовић.
Уз ријечи захвалности свима који су допринијели да се кућа заврши, Веселин Илић је рекао да је монтажна кућа у којој су до сада живјели постала крајње неусловна, као и да они сами не би успјели да изграде нову кућу, јер нико у породици није запослен.
Градоначелник Бијељине поклонио је породици Илић и електрични шпорет.