​Подршка Града шаховском олимпијцу


Градоначелник Мићо Мићић организовао је  пријем за шаховског велемајстора Далибора Стојановића из Бијељине.
Стојановић ће по 7. пут учествовати на Шаховској олимпијади, која ће ове године бити одржана крајем септембра у Грузији, а његов наступ ће финансијски подржати Градска управа.​- Хвала Градској управи на подршци која ми много значи. Трудићу се да Бијељину у Грузији представим у најбољем свијетлу и очекујем добре резултате на Олимпијади - навео је Стојановић, који ће наступати у репрезантацији БиХ, са још четворицом колега из Витеза, Вогошће и Сарајева.
Далибор Стојановић је био кадетски, омладински и сениорски првак Републике Српске и БиХ. Међу његовим најврједнијим резултатима су: титулаомладинског првака Европе у дисциплини убрзанишах 2002. године, вицешампион Европе 2003. године у истој дисциплини, а освајач је двије златне медаље на екипном првенству Европе и низ других побједа.
- Овакви спортисти су најбољи амбасадори Бијељине и сви њихови успјеси су право богатсво за наш Град. Бијељина је одавно синоним за Град спорта и настојимо да очувамо тај статус. Наш циљ је да омладину у континуитету усмјеравамо да се бави спортом и да на тај начун његујемо праве вриједности - истакао је Мићић. 
Далибор Стојановић је члан Шаховског клуба "Светозар Глигорић".

Извор: Град Бијељина