Бијељини преко 3 милиона КМ од Савјета министара БиХ за три године


За изградњу саобраћајне и друге инфраструктуре у Граду Бијељина из буџета Савјета министара БиХ биће издвојено нових 494.000 конвертибилних марака, саопштено је на данашњој конференцији за медије градоначелника Бијељине Миће Мићића и замјеника министра за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ Предрага Јовића.
Споразуме између Града Бијељина и министарстава за људска права и избјеглице, односно, комуникације и саобраћај прије седам дана у Сарајеву је потписао градоначелник Мићо Мићић са министрима Семихом Боровац и Исмиром Јуском.
За обнову и изградњу комуналне и социјалне инфраструктуре у насељима у којима живе расељена лица и повратници Бијељини преко Министарства за људска права и избјеглице одобрено је 144.000 КМ.
Захваљујући овим средствима биће асфалтирани некатегорисани путеви у Пучилама (насеље Пухаре), Љесковцу, Гојсовцу, од Тријешнице према Даздареву, споредни одвојци у улицама Стефана Дечанског, Кнеза Иве од Семберије и Пантелинској и два крака Улице Јурија Гагарина, а Градска управа ће већ у наредним данима покренути јавну набавку за избор извођача радова.
Из ових средстава биће финансирано и уређење платоа испред цркве у Доњој Чађавици, изградња објекта на мјесном гробљу у Доњој Чађавици и урађена санација и надоградња парохијског дома у Трњацима.
Према ријечима замјеника министра за људска права и избјеглице БиХ Предрага Јовића, преко Савјета министара БиХ и Министарства за људска права и избјеглице БиХ у Бијељину је у последње три и по године инвестирано преко три милиона конвертиблиних марака. 
- Преко милион марака употребљено је за помоћ најугроженијим категоријама националних мањина, на које смо посебно обратили пажњу, те обезбиједили средства и преко других пројеката за ову популацију, који имају за циљ да им омогуће самозапошљавање и боље услове живота - истакао је Јовић.
Преко Савјета министара БиХ обезбијеђено је и 350.000 КМ од Министарства комуникација и саобраћаја БиХ , намијењених за асфалтирање пута ка граничном прелазу Доње Црњелово– Јамена према Србији.
- Ово је један од ријетких граничних прелаза који није асфалтиран. То јесте алтернативни правац, али га возачи често користе када је гужва на другим граничним прелазима. Очекујемо да ће и „Електро-Бијељина“ завршити свој дио посла и да ће довести елеткричну струју на овај гранични прелаз. Град Бијељина ће, у складу са својим могућностима, издвојити дио средстава како би ови пројекти били брже и потпуно завршени - најавио је Мићић.