Дом здравља Бијељина, водећа установа примарног нивоа здравствене заштите


Други, дводневни Сајам здравља, који се одржавао у Етно - селу ,,Станишићи”, окупио је више од 30 учесника, а међу њима, и ове године, био је Дом здравља Бијељина. Директор ове здравствене установе, примаријус др Душко Миловановић, истакао је да је Дом здравља лидер квалитета у пружању услуга на примарном нивоу здравствене заштите у Републици Српској, а скупови ове врсте су мјесто да се, између осталог, покаже и висок ниво радне одговорности.
-Дом здравља Бијељина увијек подржава и активно учествује у догађањима која доприносе унапређењу и побољшању пружања здравствених услуга нашим суграђанима. Квалитет пружања здравствене заштите, превенција болести, промоција здравог начина живота, исхране и физичке активности, те свега што је значајно за здравље становништва, мото је рада наше установе, истакао је др Миловановић.
Он је нагласио да, у овој здравственој установи, која је препознатљива по стабилности и квалитету пружања услуга пацијентима, кључ успјеха је у тимском раду.
-Сматрам да појединац може дати одређен допринос, али увијек треба да развија и његује тимски рад. Тако сам се понашао и док сам био на позицији начелника Службе хитне медицинске помоћи, а такоо сам наставио и по доласку на чело менаџмента Дома здравља, рекао је др Миловановић.
Он је истакао да имају изузетно добар кадар, одговорне и савјесне људе који свој посао раде на најбољи начин.
- Све службе раде стручно и професионално, а у прилог чињеници иде и број корисника улуга здравствене заштите. То нам даје подстрек да будемо из дана у дан све бољи, а посебно кад знамо да у граду постоји неколико приватних установа које, такође, имају уговор са Фондом здравственог осигурања. Према показатељима које периодично, путем анкета корисника наших услуга врши Фонд здравственог осигурања, имамо оцјену одличан, што нам је свакако додатни подстрек да здравствену заштиту свакодневно унапређујемо, рекао је др Миловановић и додао да сви корисници услуга Дома здравља имају могућност да укажу на евентуалне пропусте, а уколико до тога и дође, све се ријеши у обостраном интересу.
Говорећи о плановима ове здравствене установе у овој календарској години, најављује завршетак пројекта централне стерилизације.
-Очекујемо да до новембра добијемо потребну опрему, како би до краја календарске године централна стерилизација профункционисала у пуном капацитету, рекао је др Миловановић.
Нагласио је да ова здравствена установа има одличну сарадњу са Министарством здравља и социјалне заштите, Фондом здравственог осигурања, Градском управом, као и са пословним партнерима.

​О.С.