Мали новинари „Семберских“ на пријему код Градоначелника


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је данас пријем за полазнике Љетне школе новинарства „Мали новинар“ коју су организовале „Семберске новине“ и Градска управа Града Бијељина.
На овај конкурс пријавило се око двадесет ученика, а изабрано је пет најбољих радова, који су и објављени у Семберским новинама. Објављени су радови Луке Згоњанина, Анђеле Ковачевић, Савке Ћирковић, Јелене Ијачић и Марка Драгичевић
Стручни жири је за најбољи рад прогласио текст Марка Драгичевића, награду публике добила је Савка Ћирковић, а најмлађи новинар била је Јелена Ијачић.

- Хвала свима који су учествовали у нашој Љетној школи новинарства. Семберске новине настављају са новим пројектима, а већина ће бити усмјерена на дјецу. У Љетној школи новинарства на почетку нисмо планирали да могу учествовати и ученици средњих школа, али након што смо добили велики број пријава и из средњих школа, проширили смо могућност учешћа и на овај узраст - истакла је директор „Семберских новина“ Душанка Гаврић.
 
Шеф Одсјека за образовање у Одјељењу за друштвене дјелатности Љубица Млађеновић навела је да је оваква Љетна школа још један вид подршке младима од стране Градске управе.
- Циљ нам је био да организујемо нешто интересантно и едукативно за ученике током распуста и успјели смо да привучемо потенцијалне будуће новинаре да се пријаве на конкурс „Семберских новина“, виде на који начин функционише један недељник и науче на који начин настају новине, од припреме текстова до штампе - појаснила је Млађеновићева.
Полазници су се захвалили  редакцији „Семберских новина“ на љубазном гостопримству и свему што су научили од њих током ове праксе.