БИЈЕЉИНСКИ КАРАТИСТА НЕДИЋ ДРУГИ НА РАНГ ЛИСТИ СВЈЕТСКЕ КАРАТЕ1 ЛИГЕ ЗА МЛАДЕ ЗА 2018 ГОДИНУ


На најновијој и завршној ранг листи Свјетске КАРАТЕ1 Лиге за младе, након сва четири кола која су одржана у Бугарској, Мексику, Хрватској и Италији, наш јуниор Недић Саша (76+) заузео је друго мјесто иза пољака Собкоњиака. Уз све ово, треба истаћи да је Недић најбоље пласирани омладинац Босне и Херцеговине у Свјетској КАРАТЕ1 Лиги за младе у 2018 години. На општој ранг листи, наш јуниор се резултатима у поменутој Лиги попео са 26 на 11 мјесто најбољих јуниора свијета у категорији (76+), што представља један од најбољих резултата икада бијељинског карате спорта.

Важно је још напоменути, да у трећем колу Лиге у Мексику наш јуниор није наступао због недостатка финансијскх средстава. Да је било подршке и средстава и да је наступао, сигурно је да би позиције на обе листе биле још боље!
Након титуле појединачног првака и екипног вицепрвака Балкана са оваквим завршним пласманом у Свјетској КАРАТЕ1 лиги, надамо се позиву наступу за репрезентацију БиХ на предстојећем Европском првенству за кадете јуниоре и млађе сениоре у фебруару мјесецу у Данској, а о томе у наредним данима одлуку доносе селектори и УО Савеза.

Поред Недића, након свог првог, али успјешног наступа у женској конкуренцији, у IV завршном колу Лиге у Венецији, наша кадеткиња Калајџић Сара се у категорији (-47) изборила за високо 37 мјесто ранг листе Лиге за 2018 годину. Како се бодови преносе на текућу годину сигурно је да ће још напредовати јер је тек ступила у кадетску конкуренцију.И остали наши такмичари; јуниорка Дајана Калајџић, јуниор Ивковић Александар, те кадет Јовић Александар су углавном задржали своје позиције на ранг листама и од њих тек очекујемо значајан напредак у овој години.

У протеклој сезони наш клуб наступао је на чак 39 карате догађаја међу којима на свим званичним првенствима, лигама и куповима. Укупно смо у наш Град донијели 296 медаља, од чега 103 златне, 93 сребрне и 100 бронзаних што нас чини најактивнијим и најуспјешнијим клубом Бијељини, а сврстава нас међу најуспјешније у Републици Српској!

Поред свега, своју снагу и квалитет показали смо и у организационом дијелу јер смо били иницијатори и организатори првог отвореног карате првенства Града Бијељине “ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНА 2018“ који је под покровитељством СО Града Бијељина окупио 56 клубова са 622 такмичара из пет земаља.

Резултати које је наш клуб постигао у протеклој години, на свим нивоима нас све у клубу чине поносним, а што је најважаније, показују да се са преданим и систематским радом можемо носити са најбољима у свијету!

Да бисмо наставили и још више напредовали, неопходно је да будемо примјећени и адекватно нашим активностима и резултатима подржани, најприје од локалне заједнице, али и од републилчих и државних надлежних институција.

Прес служба КК “УНСУ“